Contact informatie

Kwaplasstraat 70, Torhout, België

Fax: +32 50217190

GSM: +32 494703730

E-mail: infokwaplas@gmail.comMerries

MONEY PENNY VD KWAPLAS


 

Geboorte jaar: 2012
Kleur: Bruin
Stokmaat: 1,67 m
Eigenaar: Hugo Kerkhove
 

 

Videos van Money Penny vd Kwaplas

Money Penny vd Kwaplas

 
 

Geen prestaties

 
 

Stamboom van Money Penny vd Kwaplas

Briar 899
Wonda vd Kwaplas Prestatie
Magini
Charis
Ferro Grand Prix
Jankonda II Prestatie
Maraton
Gabinette
Krocket
Mikaela
Ulft
Brenda
Rubinstein I
Bluetezeit
 

Extra informatie van Money Penny vd Kwaplas

 

 
 

BRIAR Een levende legende De donkere voshengst is een levende legende. Met Jan Brink kende Briar een opvallend lange en succesvolle carrière. Liefst 30 internationale Grand Prix-overwinningen staan op zijn naam. Nog spraakmakender is het feit dat Briar aan zes grote kampioenschappen deelnam, waaronder twee WK’s en een Olympische Spelen. Tijdens deze toernooien verzamelde hij als nummer één van Zweden verschillende medailles en diverse hoge klasseringen. Briar heeft ook acht wereldbekerfinales achter zijn naam staan, met een derde plek als beste resultaat. Zijn sportieve successen maakten van hem jarenlang de vaste nummer 1 hengst op de StuDutch WBFSH-ranglijst van dressuurpaarden.

Topbloed in de afstamming De afstamming van de Zweeds gefokte Briar maakt hem extra interessant, met het oog op inbreng van nieuw topbloed in de relatief nauwe (Nederlandse) dressuurfokkerij. Het is niet voor niks dat het KWPN deze hengst, die bij vele stamboeken is goedgekeurd, heeft erkend. Vader Magini is een zoon van de Zweedse elitehengst Maraton en ook moeder Charis (v. Krocket) is een product van Zweedse topfokkerij. Uit haar nafok zien we naast Briar diverse paarden die op hoog niveau in de sport lopen of hebben gelopen.

Opvallend hoog percentage van nafok loopt Grand Prix De verervingskracht van Briar komt tot uiting in zijn nafok. Een opvallend hoog percentage (10%) van de veelal in Zweden gefokte nakomelingen schopte het al tot Grand Prix-niveau. Daarnaast zorgden de hardheid, instelling en rijdbaarheid van Briar ervoor dat een aantal van zijn kinderen zelfs op topniveau in de spring- en eventingsport weet te presteren. Meer dan dit alles valt er voor een hengst niet te bewijzen. Het woord is nu aan u als fokker.