Contact informatie

Kwaplasstraat 70, Torhout, België

Fax: +32 50217190

GSM: +32 494703730

E-mail: infokwaplas@gmail.com

Te Koop

Kwaplas

Voor dagelijkse updates volg ons op Facebook:

https://www.facebook.com/Stal-vd-Kwaplas-401517537247750

Even voorstellen:

Onze dressuurfokkerij is een uit de hand gelopen hobby waar we net zoals in onze varkensfokkerij de lat hoog leggen. Een minder goed paard eet net zoveel als een goed dus kun je beter een goed paard lopen hebben.

In onze jeugd waren we LRV ruiters. We reden bij Torhout mee in het achttal Z.A. Toen we huwden en er kindjes bij kwamen schoof het rijden naar de achtergrond en werden de merries gedekt.

De jonge merries blijven thuis om op te groeien, de jonge hengsten gaan voor 2 jaar naar Wenny Vanhee waar zij opgroeien in een groep van 6 tot 8 hengsten. In het voorjaar van het jaar dat ze 3 jaar worden ze geleerd en klaargemaakt om verkocht te worden.

We begonnen met afstammelingen uit de “Richter”- en “van ’t Peerdegedoe lijn” van de gekende Torhoutse hengstenhouder Daniel Vereenooghe.

Van deze laatste lijn hebben we nog een 2 jarige ruin over zodat deze lijn teneinde loopt.

Uit de “richter lijn” hebben we onze stammerrie ‘Perla vd Kwaplas’ gefokt (v.Irish Taxi XX). Deze merrie werd 3x nationaal geselecteerd voor de exterieurkeuring waar ze steeds in de 1ste helft liep.

Onze grootste stam is die van Jankonda II ’91 dit is en Rubenstein – Furioso II merrie uit de Blankenese stam. Deze gaat terug tot 1883 menig internationale toppers en goedgekeurde hengsten kwamen hier uit voort.

& Siegerhengst ‘Weltraum’ & De Zwitsers gekeurde ‘Freischütz’ & De tophengst ‘Internatinal’ in Oostenrijk & De Weser-Ems kampioen ‘Insider’ vd Fam. Vorwerk & De dressuur hengst ’indonese’ (v. Inshallax) & Rosenköning & En nog vele anderen Jankonda II zelf is ook op en top internationaal. Verwekt in Duitsland, geboren in Nederland en verblijvend in België. Haar moeder Blütezeit is 5x op rij Staatsprämiestute. Jankonda II won gewestelijk, Provinciale en nationale exterieur titels.

Op 3 jarige leeftijd werd ze 3e Nationaal BWP en dag kampioen op de interland fok dag Nieuwvliet. Als 4 jarige werd ze nationaal exterieur kampioene als ook Nationaal kampioen van de 4 jarige dressuur paarden.